ORACOLUL INGERILOR - COMENZI

Pentru comenzi solicitati informatii la adresa de e-mail oracolul.ingerilor@gmail.com
TELEFON: 0721 570361

26 oct. 2010

7 Arhangheli

Arhangheli

Numele tuturor Arhanghelilor se termina cu sufixul "el". "El" inseamna "in Dumnezeu" iar prima parte a numelui indica specialitatea fiecarui Inger in parte. Arhanghelii au capacitatea de a fi in mai multe locuri in acelasi timp. Niciodata nu vei simti ca "problema" nu este suficient de importanta pentru ei sau ca ii deranjezi. Acesta este rostul lor, sa ne ajute sa evoluam. Cei mai populari Arhangheli sunt Mihail, Rafael, Gabriel si Uriel, descrisi si in Biblia Crestina.

Arhangheli Iudeo-Crestini

Mihail

Cunoscut si ca: Beshter, Mika'il, Sabbathiel

Numele lui inseamna "Cine e ca Dumnezeu", "Cel asemenea lui Dumnezeu", "Cel care e precum Divinul"

Primul Inger creat de Dumnezeu, Mihail este conducatorul tuturor Arhanghelilor si are ca atribute protectia, curajul, puterea, adevarul si integritatea. Mihail ne protejeaza fizic, emotional si psihic. El supravegheaza activitatea lucratorilor in lumina. Sarcina sa principala este de a scapa pamantul si locuitorii sai de toxinele acumulate datorita fricii. Mihail are o sabie de foc pe care o foloseste pentru a taia corzile eterice si pentru a ne proteja de Satana si de entitatile negative. Cand este prin preajma noastra, putem vedea scantei sau flashuri de lumina albastra sau purpurie. Il putem chema pe Mihail daca suntem atacati psihic sau daca ne simtim descurajati, nemotivati si nu mai avem incredere in noi, nu mai avem curaj, directie, energie, vitalitate, stima si iubire de sine. Mihail ne ajuta sa intelegem care este sensul vietii noastre si este de nepretuit pentru lucratorii in lumina care actioneaza pentru protectia, purificarea spatiului si spiritelor.

Mihail l-a invins pe Ingerul cazut Satan, care a fost in Gradina Edenului, l-a invatat pe Adam sa lucreze pamantul si sa aiba grija de familia sa, a vorbit cu Moise pe Muntele Sinai si, in 1950, a fost canonizat ca Sfantul Mihail, "patronul Politistilor", deoarece ii ajuta pe acestia sa faca fapte eroice si curajoase. Mihail are un talent deosebit in manevrarea dispozitivelor electrice si mecanice, inclusiv computere si automobile. Daca avem o pana de automobil, cel mai bine e sa-l apelam pe Mihail.

Mihail ne ajuta sa urmam adevarul fara a face compromisuri, ramanand integri si ne ajuta sa ne descoperim natura adevarata si sa ne fim loiali, noua asa cum suntem cu adevarat. Alteori, Mihail mai poate fi de ajutor si cand avem de realizat sarcini cu termene aproape imposibil de respectat, cand suntem dependenti de ceva rau, daca suferim de vreo boala degenerativa sau terminala sau avem cosmaruri.

Rafael

Cunoscut si ca: Labbiel

Numele lui inseamna "Puterea Vindecatoare a lui Dumnezeu", "Divinul care vindeca", "Dumnezeu vindeca"

Cuvantul ebraic rapha inseamna "doctor" sau "vindecator". Rafael este un vindecator puternic si ajuta in toate formele de vindecare – si oameni si animale. El ajuta la refacerea rapida a trupului, mintii si spiritului, daca este apelat, precum in povestea biblica a lui Abraham care a suferit de dureri cand s-a circumcis, adult fiind. Il putem apela pe Rafael si pentru altcineva, dar el nu poate interfera cu liberul arbitru al acelei persoane. Daca acea persoana pentru care il invocam refuza tratamentul spiritual, acesta nu poate fi fortat.

Cel mai simpatic si vesel dintre toti Ingerii, Rafael este deseori ilustrat in discutii pline de bucurie si veselie cu fiintele umane. Este foarte simpatic, iubitor, bun si bland si vom sti ca e langa noi cand vom vedea in jurul nostru scantei sau flashuri de lumina verde.

Parte din activitatea de vindecare a lui Rafael implica purificarea spiritelor si a spatiilor. El lucreaza deseori impreuna cu Mihail pentru a exorciza entitatile neincarnate si pentru a alunga energiile inferioare din oameni si locuri.

Pe langa vindecare, Rafael este cunoscut si ca "Patronul Calatorilor", datorita ajutorului pe care i l-a oferit lui Tobias in calatoria sa. Il putem invoca pe Rafael cand plecam in calatorie, pentru a avea parte de o calatorie sigura. In plus, el se va asigura sa calatorim in siguranta si ca toate problemele legate de cazare si bagaje sa se rezolve miraculos. Rafael ne mai ajuta si in calatoriile interioare spirituale, ne asista in cautarile noastre catre adevar.

Rafael l-a invata pe Tobias cum sa faca un unguent dintr-un peste, cu care a vindecat orbirea tatalui sau. Rafael poate astfel fi invocat pentru a ajuta vindecatori precum doctori, terapeuti si chirurgi. Il mai putem invoca pe Rafael si daca suntem studenti la o facultate medicala, daca cautam scoal / cursurile cele mai potrivite si/sau daca avem nevoie de ajutor la scoala sau daca avem nevoie de timp sau bani pentru scoala. Ne mai ajuta si sa aplicam practicile medicale atunci cand ne-am terminat scoala. Rafael nu doar ca ne ajuta sa ne vindecam de durerile fizice, emotionale si mentale, ci ne vindeca si de ranile din vietile trecute.

Alte situatii in care Rafael ne este de ajutor sunt cele in care vrem sa ne gasim animalutele de casa pierdute, vrem sa ne depasim dependentele si lacomiile, vrem sa ne dezvoltam clarvederea, sa aducem unitate in viata noastra, daca simtim ca ne-am pierdut contactul cu spiritualitatea, daca ne-am pierdut partenerul si/sau cand sufletul / trupul nostru nu se simte "intreg".

Gabriel

Cunoscut si ca: Abruel, Jibril, Jiburili, Serafili

Numele lui inseamna "Puterea lui Dumnezeu"; "Divinul este taria mea"; "Dumnezeu este puterea mea"

Singurul Arhanghel ilustrat ca femeie in arta si literatura, Gabriel este cunoscut ca Ingerul "mesager" si este unul dintre cei patru Arhangheli indicati in traditia ebraica, fiind considerat unul din cei doi ingeri cu cel mai inalt rang in traditiile religioase iudeo-crestine si islamice. Pe langa Mihail, el este singurul Inger mentionat pe nume in Vechiul Testament. Este un Arhanghel puternic si cei care il apeleaza vor reusi in actiunile care au rezultate benefice.

Gabriel ne poate transmite mesaje asa cum a facut cu Elisabeta si Maria cand le-a vestit nasterea fiilor lor, Ioan Botezatorul si Iisus din Nazaret. Cand vor sa-si intemeieze o familie, Gabriel ii ajuta pe parinti cand vor sa conceapa un copil sau cand vor sa adopte un copil.

Il putem contacta pe Gabriel cand avem al treilea ochi inchis si, din acest motiv, viziunea spirituala este blocata, daca vrem sa primim viziuni angelice care sa ne ghideze, daca vrem sa primim profetii, cand avem nevoie sa fim ajutati in interpretarea viselor si viziunilor.

Gabriel ajuta pe oricine este implicat in domeniul artistic sau al comunicarii. Ii ghideaza, inspira si motiveaza pe artisti si jurnalisti si ii ajuta sa isi depaseasca temerile si tracul.

Gabriel ne mai ajuta sa ne descoperim adevarata menire. Putem sa ii cerem ghidarea lui Gabriel daca ne-am indepartat de calea sufletului, daca vrem sa va intelegem planul si scopul vietii. Poate sa ne ajute chiar si atunci cand nu mai gasim nici o motivatie pentru a trai sau daca suntem in fata unor schimbari si avem nevoie de ajutor, daca ne gandim sa ne schimbam locuinta, sa facem cumparaturi importante sau sa ne schimbam locul de munca.

Il invocam pe Gabriel daca avem corpul plin de toxine si trebuie sa il purificam si daca avem ganduri impure sau negative care trebuie eliminate. Gabriel este, de asemenea, foarte de ajutor femeilor care au fost violate sau agresate sexual sau au fost agresate psihic si atunci cand simtim ca am preluat problemele altcuiva.

Uriel

Numele lui inseamna "Dumnezeu este lumina", "Lumina lui Dumnezeu", Focul lui Dumnezeu"

Uriel este considerat unul din cei mai intelept Arhangheli, datorita inteligentei sale, solutiilor practice pe care le ofera si viziunii sale creatoare, si istetimii sale. Nu iti poti da seama ca ti-a raspuns rugaciunii pana cand nu ai brusc o idee noua geniala.

Uriel l-a avertizat pe Noe despre potop, l-a ajutat pe profetul Ezra sa interpreteze previziunile mistice despre Mesia si a revelat Cabala umanitatii. Ajuta, de asemenea, in practica alchimica si capacitatea de a manifesta lucruri si clarifica situatiile si aduce informatii profetice si avertismente. Domeniul de actiune al lui Uriel este magia divina, rezolvarea problemelor, intelegerea spirituala, studiile, alchimia, vremea, modificarile terestre si scrisul. E considerat ca Arhanghelul care ajuta in vremuri de cutremure, inundatii, incendii, uragane, tornade, dezastre naturale. Il putem invoca pe Uriel pentru a ne avertiza despre asemenea evenimente si pentru a ne vindeca si reface dupa aceea.

Din anumite motive, in 145, in timpul Papei Zaharia, un conciliu Roman a ordonat indepartarea a sapte Ingeri din ierarhiile recunoscute de Biserica, printre acestia fiind si Uriel.

Chamuel

Cunoscut si ca: Camael, Camiel , Camiul, Camniel, Cancel, Jahoel, Kemuel, Khamael, Seraphiel, Shemue

Numele sau inseamna "Cel care il vede pe Dumnezeu", "Cel care il cauta pe Dumnezeu"

Arhanghel al iubirii pure, Chamuel ne poate inalta din profunzimile durerii spre iubirea din inimile noastre. Chamuel ne ajuta sa ne refacem si sa ne imbunatatim relatiile sau sa ne gasim sufletul pereche. El ne ajuta sa punem baze solide relatiilor noastre (si carierelor noastre) pentru a fi de durata, pline de sens si sanatoase. Vom sti ca este alaturi de noi cand vom simti fluturi in stomac si gadilituri in corp.

Daca apar probleme in relatii, daca ne agatam de relatie si nu ii permitem partenerului sa se manifeste liber, putem sa il chemam pe Chamuel pentru ghidare si ajutor. Chamuel ne mai poate ajuta si pentru a imbunatati relatia parinte-copil, daca nu suntem in stare sa ne iubim sau sa ii iubim pe altii, daca avem inimile impietrite si pline de emotii negative, daca am pierdut pe cineva apropiat prin moarte sau despartire, daca am trecut printr-un divort, daca inima ne e blocata de depresie, lipsa de speranta si disperare, daca ne simtim singuri si cu inima franta, daca avem nevoie sa fim iubiti, daca suntem prea critici si cinici sau nu apreciem iubire de care avem parte in viata.

Chamuel ne mai poate ajuta si in mentinerea pacii, a carierei, a scopului vietii si ca sa gasim lucruri pierdute.

Jophiel

Cunoscut si ca: Iofiel, Iophiel, Jofiel, Zophiel

Numele lui inseamna "Frumusetea lui Dumnezeu"

Jophiel a fost Ingerul din Gradina Edenului care mai tarziu i-a vegheat pe fiii lui Noe. Arhanghel al artelor si frumusetii, este patronul artistilor, ii ajuta pe cei care lucreaza in domenii artistice, sa aiba ganduri frumoase, sa vada si sa aprecieze frumusetea care ne inconjoara. Ne ajuta sa aducem frumusetea in casele noastre si la locul de munca. Jophiel este Arhanghelul decoratorilor de interior. El ne ilumineaza cu scanteia creatoare care ne aduce idei si energie pentru a indeplini proiecte artistice. Ne mai ajuta sa vedem frumusetea din toate lucrurile, inclusiv din oameni.

Pe langa ajutorul pe care ni-l ofera in domeniu creativitatii, Jophiel ne mai ajuta sa o luam mai usor, pentru a mirosi trandafirii. Putem sa il invocam daca avem nevoie de bucurie si rasete in viata sau daca simtim ca ne-am pierdut lumina vietii. Ne va ajuta, daca avem sufletul adormit, sa il trezim, daca vrem sa capatam o intelegere mai profunda despre cine suntem si cautam legaturi cu Sinele Suprem, astfel incat sa facem primii pasi pe calea spirituala.

Vom sti ca Jophiel este la munca atunci cand, cautand raspunsuri la intrebarile vietii noastre si dorind sa ni se reveleze o mai mare intelepciune, brusc vom avea revelatii interioare care vor face dintr-o data totul foarte clar.

Raguel

Cunoscut si ca: Akrasiel, Raguil, Rasuil, Rufael, Suryan

Numele lui inseamna "Prietenul lui Dumnezeu"

Arhanghelul Dreptatii si Corectitudinii, Raguel ii supravegheaza pe toti ceilalti Arhangheli si Ingeri. El vegheaza asupra lor pentru a fi sigur ca lucreaza impreuna cu totii in armonie si conform Ordinii Divine si Vointei lui Dumnezeu.

Il invocam pe Raguel cand avem nevoie sa fim recunoscuti si respectati. El ne ajuta sa aducem argumente cand e cazul, sa cooperam si sa aducem armonie in grupuri si familii. Raguel ii apara pe cei nedreptatiti si ajuta in medierea disputelor.

In Apocalipsa Sfantului Ioan, Raguel este considerat ajutorul lui Dumnezeu.

In ciuda rangului sau inalt, din anumite motive inexplicable, Raguel a fost eliminat in anul 745 de catre biserica Romano-catolica (impreuna cu alti Ingeri de rang inalt, inclusiv Uriel). In vremea Papei Zaharia, Raguel era considerat demon care "s-a dat drept sfant".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne puteti contacta si la
www.oracolul.ingerilor.ro
sau
oracolul.ingerilor@gmail.com.