ORACOLUL INGERILOR - COMENZI

Pentru comenzi solicitati informatii la adresa de e-mail oracolul.ingerilor@gmail.com
TELEFON: 0721 570361

23 sept. 2010

Despre Arhangheli ...

Incepem acum un ciclu de articole despre Arhangheli.

Dionisie Areopagitul, cea mai mare autoritate in domeniul angelologiei crestine, a scris mai multe carti legate de lumea ingerilor precum: "Ierarhia celesta", "Ierarhia ecleziastica", "Numele divine" si "Epistola" - lucrari care s-au bucurat de aprecierea si admiratia figurilor ilustre ale bisericii.

In "Ierarhia celesta", sunt foarte multe referiri la "beatificele ierarhii angelice prin care Tatal Ceresc a manifestat plin de generozitate lumina Sa si cu ajutorul carora noi putem sa ne elevam fiinta pana la splendoarea Sa absoluta".

Ierarhiile ceresti, ne mai spune Dionisie Areopagitul, participa la guvernarea intregii creatii si sunt mult mai apropiate de Principiul Divin, reflectand intr-o proportie mult mai mare vointa divina decat se produce aceasta in cazul oamenilor. Intr-adevar "iluminarile Principiului Divin se implinesc mai intai in ei si apoi prin ei ni se transmit noua, oamenilor, revelatiile superioare".

Ierarhiile ceresti sunt noua ca numar, fiind la randul lor subimpartite in trei ordine majore, numite si triade: prima, care se afla cel mai aproape de Dumnezeu cuprinde Serafimii, Heruvimii si Tronurile, cei "cu multi ochi si multe aripi". Al doilea ordin este format din Domnii, Virtuti (sau Puteri) si Stapaniri, iar cel de-al treilea ordin este format din Intaietori, Arhangheli si Ingeri.

"Sfantul ordin al Arhanghelilor, prin pozitia sa centrala in ierarhie este legata in mod egal atat de sfintii Intaietori cat si de Ingeri." Arhanghelii "primesc pe scara ierarhica lumina Principiului Divin prin intermediul ordinelor primare si le transmit plini de bunatate Ingerilor, care la randul lor ni le manifesta noua, ca raspuns la sfintele atitudini ale celor care devin iluminati de Divin."

Arhanghelii, fiind conducatorii tuturor ingerilor, creati ca cei mai de seama ierarhi in regatul angelic, sunt fiinte maiestuoase care intruchipeaza atribute divine si sunt in serviciul omenirii pe pamant. Ei lucreaza neincetat sa invinga raul si sa ajute la progresul binelui.

Arhanghelii au existat cu milioane de ani inaintea noastra si sunt primii nostri invatatori pe calea spirituala. Sunt considerati si creatori divini, cu ajutorul carora Dumnezeu isi realizeaza planurile.

Toti Arhanghelii sunt si vindecatori, maestri chirurgi pentru a vindeca sufletele si cele patru corpuri ale noastre – eteric, mental, emotional si fizic. Arhanghelii, timp de milioane de ani nu au facut decat sa afirme realitatea lui Dumnezeu si sa-si dezvolte lumina spirituala in fiinta lor. Apoi, alaturi de noi, ne ajuta san e purificam, transmitandu-ne si noua lumina pe care deja au cultivat-o in ei. Folosind energie pe care ei ne-o transmit, putem progresa in viata noastra de zi cu zi si pe calea spirituala.

Definitia unui Arhanghel

Inainte sa incepem, trebuie sa definim ce inseamna cuvantul "Arhanghel". Sunt considerati conducatorii tuturor ingerilor, sapte dintre ei fiind indicati in Cartea Apocalipsei. Doar patru dintre ei sunt indicati in Biblie. Vom prezenta in continuare informatii care nu apartin doar religiei crestine ci si altora care cred in atotputernicia Sa. In toate, ingerii sunt mesagerii lui Dumnezeu si intermediaza relatia omului cu El.

Arhanghelul Mihail

Mihail este probabil cel mai cunoscut Arhanghel dintre toti. Se spune despre el ca este luptatorul lui Dumnezeu si este deseori ilustrat purtand o sabie scoasa din teaca. Se spune ca atunci cand lumea va fi in pericol din nou, Mihail va reveni. In Biblie, se spune ca Mihail a fost Arhanghelul care i-a anuntat Fecioarei Maria apropiata moarte. Conform scripturilor iudaice, Mihail este cel mai aproape de Domnul, deoarece numele sau inseamna "cel ca Dumnezeu". Fiind primul dintre Arhangheli, i s-a oferit gradul de conducator al tuturor fenomenelor naturale, precum ploaia, vantul, focul, zapada, tunetul, fulgerul si grindina. Se spune despre el ca este protectorul si aparatorul paradisului si Sfantul Patron al politistilor. In Cartea Apocalipsei se spune ca Mihail i-a condus pe Ingeri impotriva dragonului, in batalia finala. Sunt referinte despre 8 Arhangheli principali. Lucifer a fost si el Arhanghel, dar el a fost izgonit din Paradis.

Arhanghelul Uriel

Numele Uriel are patru semnificatii: "Focul lui Dumnezeu, Flacara lui Dumnezeu, Lumina lui Dumnezeu sau Soarele lui Dumnezeu". Se spune despre Uriel ca ar fi conducatorul celei de-a treia ierarhii de Ingeri. Altii il identifica pe Uriel ca unul dintre cei sapte Arhangheli care stau in fata Tronului lui Dumnezeu.

Arhanghelul Rafael

Numele acestui Arhanghel inseamna "Dumnezeu a invins". Se spune ca este Ingerul care asista si ajuta vindecarea de boala. Rafael este unul din cei patru Arhangheli mentionati in Biblie. Rafael apare intai deghizat in forma umana, in tovarasia lui Tobias, spunandu-si "Azarias, fiul marelui Ananias." Influenta protectoare a acestui Arhanghel este prezentata in multe feluri, inclusiv prin faptul ca a incatusat Demonul in desert, in partea de sus a Egiptului.

Arhanghelul Remiel

Remeil, care inseamna "Tunetul lui Dumnezeu", este un Grogori sau veghetor. Este deseori confundat cu Azazel, deoarece i se mai spune si Rameel (care suna foarte asemanator cu Remiel, Ramiel). Exista anumite marturii care spun ca Remiel este unul dintre cei sapte Arhanghel din Cartea Apocalipsei, in timp ce altii spun ca Remiel este un Inger cazut, deoarece a refuzat sa primeasca in grija Iadul. Se mai spune despre el ca este Ingerul indrumator.

Arhanghelul Lucifer

Sunt o multime de informatii despre Lucifer, fie in Biblie, fie in alte religii. Lucifer a fost de mult Arhanghel. Lucifer, care inseamna, in latina, "Cel ce aduce Lumina, Cel ce poarta Lumina". Lucifer este acum cunoscut in lume ca Satana sau Diavolul. Satana inseamna "Adversarul". Lucifer se spune ca a fost izgonit din Paradis datorita "mandriei sale pacatoase", considerand ca era egalul lui Dumnezeu si pentru ca s-a revoltat impotriva Lui. Se presupune ca cel mai rau lucru pe care Satana il face este sa ne tenteze sa gandim ca noi suntem Dumnezeu. Se spune ca Lucifer este primul Inger care a pacatuit. Unii spun ca Lucifer nu s-a opus lui Dumnezeu ci lui Mihail, conducatorul Arhanghelilor. Se spune ca Lucifer a fost creat de Dumnezeu in a sasea zi a creatiei. Teoria originala spune ca Lucifer este Arhanghelul care s-a revoltat impotriva lui Dumnezeu si a condus revolta impotriva Lui. Lucifer era gelos pe iubirea pe care Dumnezeu o manifesta fata de Adam. Unii carturari chiar cred ca Iadul este localizat in Paradis. Se crede ca Lucifer s-a aliat cu o treime din Ingeri, in incercarea lui de a-l izgoni pe Dumnezeu si pe ingerii sai credinciosi si a prelua conducerea Regatului Divin. Lucifer si Ingerii sai s-au luptat cu Arhanghelul Mihail si cu Ingerii sai si au fost infranti si izgoniti pe pamant.

Arhanghelul Gabriel

Numele Arhanghelului Gabriel provine din expresia iudaica "Omul lui Dumnezeu". Gabriel si Mihail sunt Arhanghelii cei mai proeminenti din Biblie. Numele sau este mentionat de doua ori in doua viziuni ale Profetului Daniel. In acestea, ii prezinta lui Daniel, viitorul despre Israel.

Arhanghelul Raguel

Numele Raguel se spune ca inseamna "Prietenul lui Dumnezeu". Unii spun ca rolul sau este de a-i supraveghea pe ceilalti Arhangheli si Ingeri pentru a se asigura ca toti actioneaza in armonie si ordine, conform Vointei Divine. Mai este considerat si "Ingerul Relatiilor".

Arhanghelul Zerachiel

Zerachiel este unul dintre principalii Arhangheli care conduc sufletul la judecata de apoi. Este un Inger al vindecarii. Se mai spune ca este Ingerul principal Soarelui, Printul conducator al Ingerilor care ii vegheaza pe Muritori si Ingerul copiilor, in particular al copiilor ai caror parinti au pacatuit. Se spune ca domneste asupra Pamantului.

(va urma)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne puteti contacta si la
www.oracolul.ingerilor.ro
sau
oracolul.ingerilor@gmail.com.