ORACOLUL INGERILOR - COMENZI

Pentru comenzi solicitati informatii la adresa de e-mail oracolul.ingerilor@gmail.com
TELEFON: 0721 570361

22 iul. 2010

Despre Ingeri ...

"... Urmele Ingerilor trec usor prin noi ca fulgii de zapada care se cad tacuti. Transparenti fata de noi, fara legatura cu timpul si spatiul, ei trec neobservati, dar nu si neatinsi. Natura lor este ca a noastra, fiind fiinte create precum noi. Spirite nemuritoare, scopul lor unic ramane ascuns, pana cand ... la dorinta Creatorului, ei se manifesta in toata gloria lor. O glorie neobservata probabil deoarece pentru perceptia noastra este doar o soapta simpla, un vis sau un mesaj simbolic. Taina lor ne depaseste. Poate ca tot acest mister are un motiv intemeiat, pentru ca daca ar trebui sa vedem adevarata natura a ingerilor, am muri de fericire datorita luminii lor celeste ... "

Alaturi de Dumnezeu si in viata de apoi, ingerii sunt, probabil, cel mai raspandit simbol de credinta din lume. Spre deosebire de Fecioara Maria sau sfinti, ingerii nu sunt specifici doar catolicilor sau crestinilor. Ei sunt prezenti in multe din traditiile culturilor lumii.

Ingerii sunt foarte populari, dar ce stim noi cu adevarat despre ei? Ca si noi, ingerii sunt fiinte create si despre care se stie in mod obisnuit ca sunt superiori in inteligenta si avand control asupra legilor naturii. Noi credem de obicei ca au un scop precis delimitat, in ceea ce ne priveste, fie in calitate de protectori sau de mesageri ai lui Dumnezeu. Noi credem ca ei au fost in principal creati cu scopul de a-l glorifica pe Dumnezeu, desi nu putem intelege pe deplin acest aspect al lor. In zilele noastre, subiectul pare a fi controlat in mare parte de imaginatia populară si de fascinatia irealului. Pe de alta parte, invataturile autentice inspirate de aceasta tema sunt foarte putine.

Deci, sa incepem cu invataturile pe care le avem la dispozitie cu privire la existenta ingerilor.

Ce spun scripturile despre Ingeri

Cuvantul Inger inseamna mesager, atat in ebraica cat si in greaca. Termenul este folosit pentru a desemna orice agent pe care Dumnezeu il trimite mai departe pentru a-si realize scopurile. Termenul nu se refera la natura lor, ci mai degraba la functia lor de mesageri. Natura lor traditionala este ca sunt fara trup, spirite nemuritoare, limitate in cunoastere si putere.

Zis-a ingerul catre el: "La ce ma întrebi tu de numele meu? Că el este secret". … Cand a inceput a se inalta flacara de la jertfelnic spre cer, ingerul Domnului s-a ridicat cu flacara de pe jertfelnic. Vazand aceasta, Manoe ai femeia lui au cazut cu fata la pamant. Si s-a facut nevazut ingerul Domnului de Manoe si de femeia lui. Atunci Manoe a inteles ca acela fusese ingerul Domnului. (Judecatori 13:18,20-21)

Ei sunt acceptati in iudaism, crestinism, islamism si in alte religii. In timp ce iudaismul nu ii clasifica foarte precis, crestinismul are o ierarhie specifica, revelata inca din secolul al cincilea de catre Sf. Dionisie Areopagitul, in Ierarhia Cereasca. In ordine descrescatoare, ierarhiile angelice sunt serafimii, heruvimii, tronurile, domniile, virtutile, puterile, intaietorii, arhanghelii si ingerii.

Si am zis: "Cine sunt acestia, domnul meu?" Si mi-a raspuns atunci ingerul care graia cu mine: "Iti voi arata acum cine sunt acestia". … "Acestia sunt solii pe care i-a trimis Domnul ca sa cutreiere pamantul!" … "Am cutreierat pamantul si iata tot pamantul este locuit si linistit!" (Zaharia 1:9-11)

Romano-catolicii si ortodocsii slavesc ingerii iar cultul ingerilor este foarte raspandit in special in occident (sarbatoarea Ingerilor Pazitori: 2 octombrie). Protestantii au abandonat, la modul general, cultul ingerilor. In crestinism, diavolii sau dracii sunt contrapartea ingerilor. Şef al lor, Satana (sau Lucifer) a fost alungat din cer pentru ca a s-a revoltat impotriva lui Dumnezeu. Ei sunt deseori considerati ca fiind initiatorii tentatiilor rele.

Existenta ingerilor este redata atat in Vechiul cat si in Noul Testament.

Si iata s-a facut cutremur mare, ca ingerul Domnului, coborand din cer ai venind, a pravalit piatra si sedea deasupra ei. Si infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada. Si de frica lui s-au cutremurat cei ce pazeau si s-au facut ca morti. Iar ingerul, raspunzand, a zis femeilor: Nu vă temeti, ca stiu ca pe Iisus cel rastignit Il cautati. (Matei 28:2-5)

Ingerii sunt foarte numerosi

Mii de mii Ii slujeau si miriade de miriade stateau inaintea Lui! Judecatorul S-a asezat si cartile au fost deschise. (Daniel 07:10

Sau ti se pare ca nu pot sa rog pe Tatal Meu si sa-Mi trimita acum mai mult de douasprezece legiuni de ingeri? (Matei 26:53)

In ceea ce priveste natura lor, ei sunt spirite, precum sufletul omului, dar nu necorporale.

Caci nici sa moară nu mai pot, caci sunt la fel cu ingerii si sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai invierii. (Luca 20:36)

Si privind ei, pe cand El mergea la cer, iata doi barbati au stat langa ei, imbracati in haine albe. (Faptele Apostolilor 1:10)

Ei sunt creaturi imperfecte, si nu sunt atoate-stiutori ...

Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. (Matei 24:36)

... dar ei au puteri supraomenesti si inteligenta.

Binecuvantati pe Domnul toti ingerii Lui, cei tari la virtute, care faceti cuvantul Lui si auziti glasul cuvintelor Lui. (Psalm 102:20)

Ca fiinte create, ei nu trebuie sa fie adorati.

Si am cazut inaintea picioarelor lui, ca sa ma inchin lui. Si el mi-a zis: Vezi sa nu faci aceasta! Sunt impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, care au marturia lui Iisus. Lui Dumnezeu inchina-te, caci marturia lui Iisus este duhul proorociei. (Apocalipsa 19:10)

"Daca vedem limpede un inger, ar trebui sa murim de placere."

Sf. Bridget din Suedia

Un comentariu:

 1. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere

Ne puteti contacta si la
www.oracolul.ingerilor.ro
sau
oracolul.ingerilor@gmail.com.