ORACOLUL INGERILOR - COMENZI

Pentru comenzi solicitati informatii la adresa de e-mail oracolul.ingerilor@gmail.com
TELEFON: 0721 570361

29 mar. 2010

Ingerii - Mituri si realitati

Ingerii: o lume spirituala de Lumina - Mituri si realitati

Conform Bibliei, Ingerii sunt foarte reali! De fapt, exista peste 250 referinte despre ei in intreaga Scriptura. Incepand cu povestea creatiei din Geneza si pana la descrierea timpurilor de pe urma sau a Apocalipsei, ingerii participa activ la problemele acestei lumi si ale cerurilor. Ingerii nu sunt deloc un mit, dar sunt foarte putin intelesi. De-a lungul timpului, oamenii s-au simtit bine crezand in ingerii care ne asculta rugaciunile si ne ghideaza pasii. Am reusit chiar sa evocam imagini de ingeri care seamana izbitor cu oameni, de la cele mai frumoase fete cu parul de aur si pana la dolofanii heruvimi inaripati care canta la harpe. In timp ce aceste imagini sunt unele dintre cele mai frumoase opere de arta ale Renasterii si apar pe felicitari si figurine, ele nu se bazeaza pe indicatiile Bibliei referitoare la modul in care apar ingerii sau a scopului si sarcinilor pentru care Dumnezeu i-a creat.

Realitatea despre ingeri e, de fapt, mult mai interesanta decat fanteziile pe care am reusit sa le cream despre ei. Raspandirea celor mai obisnuite dintre ele a intretinut parerile gresite despre ingeri care ne permit sa le vedem ca pe niste creaturi fascinante si care ne inspira veneratie.

Sa facem o comparatie intre cele mai populare mituri biblice si faptele biblice:

Mitul numarul 1 - Ingerii seamana cu niste oameni cu Aripi

Ingerii nu arata ca niste fete tinere si copii mici cu aripi. Ingerii sunt spirite si, precum Dumnezeu Insusi, nu au corpuri fizice. (Evrei 1:14) In "Evrei" ei sunt descrisi ca fiind "para de foc" (1:7). Ei par sa aiba capacitatea, totusi, de a aparea ca oameni atunci cand acest fapt le este de folos. De fapt, Biblia spune ca este posibil sa ii bucuram fara a fi constienti de asta. "Primirea de oaspeti sa n-o uitati caci prin aceasta unii, fara ca sa stie, au primit in gazda, ingeri." (Evrei 13:2). Atunci cand ei apar In Biblie, sunt cel mai adesea figuri masculine sau creaturi extrem de minunate, dar rar femei si niciodata ca bebelusi sau copii.

O descriere minunata a unui inger in glorie deplina este oferita de Daniel - "... iata un om imbracat in vesminte de in, iar coapsele lui incinse cu aur curat si de pret. Trupul lui ca si crisolitul si fata lui ca fulgerul, iar ochii lui ca flacarile de foc, bratele si picioarele lui straluceau ca arama lustruita si sunetul cuvintelor lui ca vuietul unei multimi." (Daniel 10:5,6) Acest inger a plutit deasupra apelor fluviului Tigris (Daniel 12:7), desi nu se face vreo mentiune cu privire la aripile lui.

Profetul Isaia a avut privilegiul de a vedea ingeri cu aripi numit "serafimi", deasupra tronului lui Dumnezeu. Cu toate acestea, acesti ingeri cu aripi nu seamana cu imaginile cu care am fost obisnuiti. El Ii descrie astfel: "... Serafimi stateau inaintea Lui, fiecare avand cate sase aripi: cu doua isi acopereau fetele, cu doua picioarele, iar cu doua zburau. Si strigau unul catre altul, zicand: "Sfant, sfant, sfant este Domnul Savaot, plin este tot pamantul de slava Lui!"" (Isaia 6:2,3)

Ingerul care a aparut deasupra mormantului lui Isus se potriveste mai bine cu descrierea din Evrei, ca fiind " para de foc". Matei afirma ca: "Si infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada." (Matei 28:3)

Mitul numarul 2 - Ingerii sunt pasivi

Ingerii sunt mareti si foarte puternici. Daniel a fost atat de coplesit de aparitia ingerului incat a fost coplesit, a inceput sa respire greu si a fost incapabil sa vorbeasca. Vazandu-l pe inger, Daniel a scris: "… m-am inspaimantat si am cazut cu fata la pamant." (Daniel 8:17) Ingerul care a aparut ca un fulger langa mormantul lui Isus a fost atat de minunat incat garzile s-au ingrozit si, "s-au cutremurat … si s-au facut ca morti." (Matei 28: 4) Reactiile acelor oameni care au intalnit ingeri demonstreaza imensa si puternica impresie pe care ingerii au capacitatea de a crea.

Exista multe cazuri de ingeri care actioneaza ca razboinici ai lui Dumnezeu, nu doar pentru a proteja, ci si pentru a distruge atunci cand este necesar. In 2 Regi, se spune despre armata asiriana care ameninta sa ia in stapanire Ierusalimul. Un inger al Domnului a ucis 185.000 de soldati asirieni intr-o singura noapte. (19:35) Imaginati-va puterea pe care o poate avea un singur inger! La sfarsitul timpurilor, patru ingeri vor fi avea responsabilitatea de a distruge o treime din omenire. (Apocalipsa 9:15) Acesti ingeri sunt departe de a fi ingerii pasivi care plutesc pe norisori, cu care suntem noi obisnuiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ne puteti contacta si la
www.oracolul.ingerilor.ro
sau
oracolul.ingerilor@gmail.com.